Zvítězili jsme v tendru na nový e-shop Super zoo

Business

S hrdostí oznamujeme vítězství v náročném tendru na projekt Super zoo, jednoho z předních hráčů na trhu se zvířecími potřebami. Projekt zahrnuje e-shopy pro české a slovenské zákazníky, ale také pro Lotyšsko se dvěma jazykovými mutacemi a e-shopy pro značky vlastněné Plaček Pet Products.

Super zoo: lídr v oboru s miliardovými obraty

Plaček Pet Products je rodinná firma zabývající se prodejem zvířecích potřeb s ročním obratem přes 4 miliardy korun. Ve svém oboru patří ke klíčovým hráčům na evropské scéně. Obchodní aktivity společnosti zahrnují velkoobchod a globální export, obchody se zvířaty a službami a e-shop.

Projekt Super zoo představuje rozsáhlý a ambiciózní úkol, který bude zahrnovat kompletní návrh a implementaci českého a slovenského e-shopu www.superzoo.cz, www.superzoo.sk a www.dinozoo.lv pro lotyšské zákazníky. Dále e-shopy pro značky vlastněné společností Plaček Pet Products, jako jsou www.ontario.cz, www.eukanuba.cz a www.beaphar.cz.

Flexibilita a inovace na prvním místě

Náročné výběrové řízení započalo v srpnu 2022. Do tendru byla pozvána řada špičkových českých dodavatelů velkých eCommerce řešení, včetně stávajícího dodavatele Super zoo.

Během úvodních schůzek a osobních setkání s klientem jsme důkladně projednáváli funkcionalitu projektu. Klient dodal rámcový bodový seznam funkcí, které od nového e-shopu očekává, a společně jsme tyto požadavky detailně vyspecifikovali. V té době jsme se již nacházeli ve fázi vývoje nové verze platformy Publicator 7 a ukázalo se, že požadavky Super zoo se s novou koncepcí perfektně potkaly.

Jedním z klíčových faktorů, které přispěly k našemu vítězství, je komplexnost – schopnost projekt vyvinout na špičkové úrovni po technické stránce a současně ho analyzovat a zefektivnit po stránce obchodní.

Do nabídky jsme také zahrnuli agilní řízení celého projektu, což bylo další rozhodující kritérium pro klienta. Super zoo klade velký důraz na flexibilitu a schopnost reagovat na aktuální změny i během realizace projektu. Nutnost agilního řízení se tak potvrdila již v průběhu tenderu – zadání se několikrát modifikovalo, upravovaly se priority a rozfázování projektu a to ještě před vyhlášením vítěze.

Výběrové řízení trvalo 7 měsíců

Ve finále se o vítězi rozhodovalo mezi námi a původním dodavatelem e-shopu Super zoo. Rozhodnutí o vítězství v tendru padlo v únoru 2023, tedy po 7 měsících. Jsme nadšení, že budeme moci spolupracovat s klientem, který se aktivně angažuje ve svém odvětví a je ochoten investovat do nových technologií a inovativního přístupu.

Tomáš Bukovský, obchodní ředitel PeckaDesign, říká: „Výběrové řízení na nový projekt Super zoo bylo náročné, ale mimořádně zajímavé a inspirující. Máme obrovskou radost, že můžeme v našem portfoliu přivítat klienta, který je ve svém segmentu tak úspěšný, expanduje, a hlavně se nebojí inovací. A to nejen využitím nových technologií a stavbou kompletně nového eCommerce projektu. Ale i unikátních prozákaznických služeb, které staví Super zoo do pozice absolutního leadera v jeho oboru. Tento inovativní mind set plánujeme promítnout i do nového e-shopu, takže očekáváme, že nový e-shop Super zoo bude skutečná pecka.“ dodává Bukovský.

Tak na úspěšnou spolupráci!

Pavel Kopřiva, marketing a e-commerce manager Super zoo říká: “Jsme rádi, že se nám podařilo úspěšně uzavřít výběrové řízení na dodavatele nového e-shopu pro skupinu Plaček, které je Super zoo součástí. E-commerce je pro nás důležitým, nejen prodejním, ale také komunikačním kanálem pro naše zákazníky. Chceme, aby měli naši zákazníci možnost v jakýkoliv okamžik vstoupit do Super zoo a to ať už fyzicky, do prodejny, nebo virtuálně přes náš e-shop.

Kvůli technologickému dluhu, který jsme měli vůči stávajícímu e-shopu, jsme již nemohli realizovat všechny naše business strategie. Ať už se jedná o možnosti rozvoje nebo o rychlost a kapacitu samotného technologického řešení.

Věříme, že naše rozhodnutí je správné, stejně, jak tomu bylo i před 10 lety, kdy jsme uzavřeli smlouvu se současným dodavatelem e-commerce technologie pro skupinu Plaček. Důvodů, proč jsme se rozhodli pro změnu dodavatele, je několik. Zmíním ale dva hlavní. Prvním důvodem je změna pohledu dodavatele nejen na technické řešení, ale i na e-business jako celek. Se současným dodavatelem jsme v kontaktu již 10 let a po těch 10 letech člověk začne spousty věcí přehlížet nebo jim nevěnuje tolik pozornosti, kolik by si zasloužili. Druhým důvodem byla nabídka velmi kvalitní technologie za příznivou cenu a celkový dojem z energie lidí a komplexnosti služeb, které přesahují klasickou developerskou firmu.

Jsme přesvědčeni, že nové řešení uvítají pozitivně hlavně naši zákazníci, kterým nabídneme nejen rychlejší technologické řešení ale také do e-shopu přineseme nové funkce, které ulehčí zákazníkům jejich nákup.“

První etapa je úspěšně za námi

První etapou projektu, kterou už máme za sebou, byla podrobná vstupní analýza, během které jsme identifikovali slabá místa původního e-shopu a navrhli nové řešení s důrazem na inovaci. Součástí procesu bylo důkladné poznání oboru a business specifik klienta. Očekávané spuštění projektu je ve druhé polovině roku 2024.

E-shopy Super zoo vyvíjíme na nové platformě PDP7, kterou jsme představili na pilotním projektu Scio.cz.

Sdílet na facebooku anebo twitteru

Zpět nahoru