Péhápkaři Brno: 19. sraz přátel PHP – 16. 5. 2018

Development

Povídali jsme si o zajímavostech z phpDay ve Veroně, pak jsme se propočítali až k pohovorům do velkých technologických firem a nakonec jsme se dostali až na pomezí PHP a VueJS.

Jan Kadeřábek - phpDay2018 Verona

Na Honzově přednášce jsme si poslechli, jaký byl phpDay 2018 ve Veroně. Dozvěděli jsme se, jak správně dělat code review, které je efektivní metodou ke zdokonalení vývoje softwaru. Naučili jsme se, jak by mělo ideálně probíhat nasazení nové verze aplikace včetně databázových migrací. Na závěr přednášky nás čekal cool PHP framework Expressive pro tvorbu middleware aplikací.

Péhápkaři v Pecce: phpDay2018 Verona - Jan Kadeřábek - 16. 5. 2018 from PeckaDesign.cz
 
 

Jan Fabík - Jak se připravit na technický pohovor

Honza si v nedávné době podal přihlášku do několika technologických firem - do Facebooku, Google, Amazonu, Dropboxu, Twitteru a na přednášce nám ukázal, jak vypadají typické příklady na pohovorech. Poukázal na to, aby programátoři nezapomínali ve svém workflow na algoritmické myšlení.

 

Martin Hasoň - Na pomezí PHP a VueJS

Martin ve své přednášce poukázal na to, jak je možné integrovat nové technologické postupy k vývoji aplikací a to zejména v oblasti frontendových frameworků. Konkrétně jak postupně nasazovat Vue.js a nahrazovat tím už přežitou knihovnu jQuery.

Péhápkaři v Pecce: Na pomezí PHP a VueJS – Martin Hasoň - 16. 5. 2018 from PeckaDesign.cz
 

Nenech si ujít příští sraz naživo

Pustit si doma záznamy z přednášek je fajn, atmosféře péhápkářského srazu se ale nic nevyrovná! Připoj se k naší skupině Péhápkaři Brno na Meetupu a budeš o každé akci vědět jako první. Ještě jsi u nás nebyl? Podívej se, jak to vypadalo na minulých srazech a nastuduj cestu, jak se k nám dostat.

Meetup logo

Nenechte si ujít další Péhápkaře, připojte se k naší komunitě na Meetupu a žádná akce vám neuteče.

Chtěl bys u nás mít vlastní přednášku? Ozvi se nám na mail: vaclav.cevela@peckadesign.cz nebo na Slacku Péhápkařů @spamer.

Uvidíme se na příštím srazu?

Honzova názorná přednáška bez prezentace měla úspěch.
A pak jsme se dobře bavili…
A hodovali.

Sdílet na facebooku anebo twitteru

Zpět nahoru