Péhápkaři Brno: 23. sraz přátel PHP – 14. 11. 2018

Development

Témata listopadových Péhápkařů v Pecce se točila okolo posouvání kvality kódu dopředu, tentokrát i za účasti zahraničního hosta. Mrkněte na záznamy přednášek!

Václav Čevela - Validujte vstupní data pomocí objektů

Určitě už jste museli někdy zpracovat xml, csv nebo podobné data. Co když chybí pole, cena je o řád nižší nebo jen není vyplněno jméno produktu? Václav nám ukázal několik triků a postupů jak z nejistých dat vždy dostat správný výsledek. Materiály k přednášce najdete zde.

Christopher Fuchs - A Refactoring Journey - From Legacy to Laravel

So you have a large, often messy, sometimes convoluted legacy PHP code base.There's no framework, no routing, no templates. Hard to maintain, even harder to extend. So, how do you clean up your act? A complete rewrite? Almost certainly doomed to fail at a startup with limited resources, financial pressure and endless feature requests. Extract things step by step? Really hard with an entangled code base without sane boundaries.

Zbyněk Rybička - Test Driven Development v praxi

Jak psát a používat testy v nových i stávajících projektech. V testování nám pomůže end to end testovací framework Cypress a javascriptový testovací framework Mocha and Chai.

Nenech si ujít příští sraz naživo

Pustit si doma záznamy z přednášek je fajn, atmosféře péhápkářského srazu se ale nic nevyrovná! Připoj se k naší skupině Péhápkaři Brno na Meetupu a budeš o každé akci vědět jako první. Ještě jsi u nás nebyl? Podívej se, jak to vypadalo na minulých srazech a nastuduj cestu, jak se k nám dostat.

Meetup logo

Nenechte si ujít další Péhápkaře, připojte se k naší komunitě na Meetupu a žádná akce vám neuteče.

Chtěl bys u nás mít vlastní přednášku? Ozvi se nám na mail: vaclav.cevela@peckadesign.cz nebo na Slacku Péhápkařů @spamer.

Uvidíme se na příštím srazu?

23. sraz přátel PHP
Václav Čevela zahajuje 23. sraz Péhápkařů.
Why? To se dozvíš na záznamu z přenášky ;-)

Sdílet na facebooku anebo twitteru

Zpět nahoru