Péhápkaři Brno: 25. sraz přátel PHP – 20. 2. 2019

Development

S únorem jsme opět upustili ventil novinek a zkušeností z PHP. V přednáškách se hojně skloňovalo hned několik názvů technologií. Zend Expressive, Rector, Git a PHPStorm. Novinky a vychytávky z nich zazněly tentokrát ve 4 přednáškách. S poslední bonusovou přednáškou jsme se posunuli k závěrečné diskuzi a posezení nad pivem – jak jinak než „Na Purkyňce“.

Jan Kadeřábek – Zend Expressive: PSR framework který vás dostane

Honza představil PHP microframework s plnou podporou standardu PSR, který je velmi jednoduchý a zároveň dokonalý. Přidal i pár tipů pro validaci příchozích requestů, end-to-end testování bez nutnosti poslat HTTP request a ukázku, jak je možné integrovat Expressive do existující aplikace a využít její modelovou vrstvu.

Tomáš Votruba – Rector: Automatický upgrade z PHP 5.3 na 7.4

Tomáš nám na demu ukázal, jak automaticky provádět upgrade codebase pomocí nástroje rector/rector.

Filip Procházka – Git: Feature branching done right

Filip připomíná, že Trunk Based Development není silver bullet a Feature Branching není přežitá technika. Ukazuje, jak na krásné větve, které nás nebudou brzdit při vývoji, ale pomohou zachovat kontrolu nad kvalitou kódu, co jde na produkci. Filipův seznam zkratek najdete zde.

Jiří Pudil – HTTP client v PHPStormu

V bonusové přednášce nám Jirka představuje co je to – a jak se ovládá HTTP client v PHPStormu.

Nenech si ujít příští sraz naživo

Pustit si doma záznamy z přednášek je fajn, atmosféře péhápkářského srazu se ale nic nevyrovná! Připoj se k naší skupině Péhápkaři Brno na Meetupu a budeš o každé akci vědět jako první. Ještě jsi u nás nebyl? Podívej se, jak to vypadalo na minulých srazech a nastuduj cestu, jak se k nám dostat.

Meetup logo

Nenechte si ujít další Péhápkaře, připojte se k naší komunitě na Meetupu a žádná akce vám neuteče.

Chtěl bys u nás mít vlastní přednášku? Ozvi se nám na mail: vaclav.cevela@peckadesign.cz nebo na Slacku Péhápkařů @spamer.

Uvidíme se na příštím srazu?

Na 25. sraz Péhápkařů jsme nalákali 26 účastníků.
Prohlídka Pecka kanclů pro prvoúčastníky.
Po takovém přívalu zajímavých informací by jednomu vyhládlo.

Sdílet na facebooku anebo twitteru

Zpět nahoru