Péhápkaři Brno: 27. sraz přátel PHP – 17. 4. 2019

Development

Velikonoční 27. Sraz Přátel PHP v Brně tentokrát proběhl v netradičním formátu. V přednáškách jsme vám odhalili naše dojmy a postřehy z únorové Vue.js konference v Amsterdamu, kde jsme nasáli tipy k Vue.js technologii. Z rukávu naškrobené haleny jsme vytáhli i 100 typických kulturních nedostatků každého týmu, které jsme si rozebrali ve 4 příčinách a prozradili vám co s nimi. Jako jinoch děvčicu s tatarem nás provětrala i témata o pull requestu v PHP a lokální spuštění Travis CI Build.

Michal Abaffy – Čtyři hlavní příčiny dysfunkčních návyků v týmu

Michal si pro nás připravil seznam se stovkou typických kulturních a sociálních nedostatků v týmech, které podkopávají pracovní výkony, náladu i morálku. Většinu z nich můžete s jednoduchými tipy a nenáročnou prací na čtyřech základních příčinách minimalizovat, ale i navždy smazat z povrchu programátorského.

Jakub Englický – Jak si lokálně spustit Travis CI Build

Buďte za profíka a odevzdejte PR na první dobrou! Nejdřív jsme si vše nanečisto pustili lokálně skrz lokální Travis CI a poté už byl build na Travisu hračka.

Milan Pála – Jak jsme neposlali pull request do PHP

Zjistili jsme, že nám v PHP chybí určitá funkcionalita, která by tam podle nás být měla. Připravili jsme PR, odeslali a až potom se podívali, proč ho vlastně před námi neposlal někdo jiný. :) Milan se v přednášce podělil o zkušenosti s úpravami v PHP.

Jan Kadeřábek – Cesta k frontendové revoluci na běžícím projektu v podání Vue.js

jQuery je mrtvé, to jsme všichni slyšeli už několikrát, jaká je ale cesta přechodu na novější technologie v běžícím projektu? Honza ostatním ukázal, jak jsme v Pecce vyzkoušeli populární Vue.js, který jsme nakonec s řadou dalších inovací v rámci frontendu dostali do produkce na velkém projektu.

Záznam Honzovy přednášky se bohužel nepodařilo zachytit. Pokud byste si chtěli největší perličky z přednášky od něj vyslechnout osobně, neváhejte dorazit na další sraz!

Honza Kadeřábek – Cesta k frontendové revoluci na běžícím projektu v podání Vue.js

Nenech si ujít příští sraz naživo

Pustit si doma záznamy z přednášek je fajn, atmosféře péhápkářského srazu se ale nic nevyrovná! Připoj se k naší skupině Péhápkaři Brno na Meetupu a budeš o každé akci vědět jako první. Ještě jsi u nás nebyl? Podívej se, jak to vypadalo na minulých srazech a nastuduj cestu, jak se k nám dostat.

Meetup logo

Nenechte si ujít další Péhápkaře, připojte se k naší komunitě na Meetupu a žádná akce vám neuteče.

Chtěl bys u nás mít vlastní přednášku? Ozvi se nám na mail: vaclav.cevela@peckadesign.cz nebo na Slacku Péhápkařů @spamer.

Uvidíme se na příštím srazu?

27. sraz přátel PHP je v plném proudu.
Všichni se skvěle baví ;-)
Jo! Sraz se opět vydařil!

Sdílet na facebooku anebo twitteru

Zpět nahoru