Péhápkaři Brno: 28. sraz přátel PHP – 15. 5. 2019

Development

15. 5. 2019 vypuknul další sraz PHP Přátel v Brně. Pojďme si to ale propočítat. 20+19= 39, 1+5+5=11. A 39-11= 28. Náhoda? Nemyslíme si... Na 28. srazu jsme tentokrát probrali problematiku AWS cloudové služby, která skýtá neomezené možnosti. Připomněli jsme si každodenní problémy s implementací Facebook Api.

Zdeněk Sotolář – AWS Fargate

Aplikace by byla napsaná a běží nám v Dockeru. Ale co teď? Jedna z možností je šáhnout po novince z dílny Amazonu a tou je ECS Fargate. Hlavním cílem přednášky bylo vytvoření production-ready aplikace pomocí kontejnerů. A protože jsme programátoři, tak jsme si celou infrastrukturu napsali v Terraformu (klikání jsme ponechali markeťákům). Lze považovat AWS Fargate za serverless?

Marek Hučík – Každodenní problémy s implementací Facebook Api

Určitě to znáte Facebook vydává nové verze API snad co 14 dní. Je potřeba vychytávat krajní případy, ošetřit provázání účtů a spoustu drobností okolo. My jsme se na to vrhli od podlahy a na přednášce jsme si ukázali, jak na to.

Jiří Pudil – Neplavte v desetinné čárce

Říká se, že byste měli pochopit čísla s plovoucí desetinnou čárkou dřív, než vám bude 35.0000000000014. A přesně o tom byla Jirkova přednáška: pověděli jsme si, jak moc jsou floaty (ne)přesné a proč tomu tak je. Ukázali jsme si, k jakým problémům může dojít, když s nimi děláte matematiku, a naučili jsme se problémům předcházet použitím vhodnějších datových typů a struktur.

Nenech si ujít příští sraz naživo

Pustit si doma záznamy z přednášek je fajn, atmosféře péhápkářského srazu se ale nic nevyrovná! Připoj se k naší skupině Péhápkaři Brno na Meetupu a budeš o každé akci vědět jako první. Ještě jsi u nás nebyl? Podívej se, jak to vypadalo na minulých srazech a nastuduj cestu, jak se k nám dostat.

Meetup logo

Nenechte si ujít další Péhápkaře, připojte se k naší komunitě na Meetupu a žádná akce vám neuteče.

Chtěl bys u nás mít vlastní přednášku? Ozvi se nám na mail: vaclav.cevela@peckadesign.cz nebo na Slacku Péhápkařů @spamer.

Uvidíme se na příštím srazu?

Dobrá společnost, dobré pivo... Co víc si přát?
Máš co říct? U nás dostaneš prostor.
Je libo přednáška nebo chlebíček? Máme oboje ;-)

Sdílet na facebooku anebo twitteru

Zpět nahoru