Péhápkaři Brno: 29. sraz přátel PHP – 19. 6. 2019

Development

Na koupališti hlava na hlavě, cyklostezka vypadá jako dálnice a doma je to kvůli horku k nesnesení. Na 29. Sraz Péhápkařů jsme se zchlaili pivkem a svěžím závanem informací! Jako obvykle jsme přivítali 3 spíkry, kteří se rozpovídali o pokročilé validaci síly hesla a o asynchronním programování na frontách od PHP, Javascriptu, Webu, C# až po Kotlin.

Vojtěch Buba – Pokročilá validace síly hesla

Úspěšná knihovna pro validaci síly hesla zxcvbn, má již mnoho forků. Dokonce je i přepsaná do jiných jazyků, včetně PHP. Existuje i varianta s lokalizací do češtiny v JS. My jsme se rozhodli to spojit a dát dohromady již existující PHP verzi a JS verzi s českou lokalizací – Vojtěch se s námi podělil o to, co se jim povedlo a jak bychom knihovnu mohli použít.

Jan Škrášek – Asynchronní programování

Držte si klobouky, protože se proletíme letem světem – asynchronně, od PHP, přes Javascript, Web, C# až po Kotlin.

Václav Čevela – ElasticSearch Dump

Na Vaškově přednášce jsme podívali na jednoduchý nástroj, kterým můžete exportovat data z ElasticSearch indexu do json dump souboru a následně ta data nahrát do jiného ElasticSearch clusteru.

Nenech si ujít příští sraz naživo

Pustit si doma záznamy z přednášek je fajn, atmosféře péhápkářského srazu se ale nic nevyrovná! Připoj se k naší skupině Péhápkaři Brno na Meetupu a budeš o každé akci vědět jako první. Ještě jsi u nás nebyl? Podívej se, jak to vypadalo na minulých srazech a nastuduj cestu, jak se k nám dostat.

Meetup logo

Nenechte si ujít další Péhápkaře, připojte se k naší komunitě na Meetupu a žádná akce vám neuteče.

Chtěl bys u nás mít vlastní přednášku? Ozvi se nám na mail: vaclav.cevela@peckadesign.cz nebo na Slacku Péhápkařů @spamer.

Uvidíme se na příštím srazu?

Kochačka výhledem z naší terasy.
Přednášky jsou v plném proudu.
Tradiční občerstvení přichystáno.

Sdílet na facebooku anebo twitteru

Zpět nahoru