Péhápkaři Brno: 31. sraz přátel PHP – 16. 10. 2019

Development

Na 31. Srazu Péhápkařů jsme se definitivně rozloučili s létem, ale netruchlili jsme dlouho. Náladu nám spravili 3 spíkři, kteří se rozpovídali o jednoduchém rozšíření pd/forms o základech monitoringu a dalších zajímavostech. Na nic už nečekej a podívej se na záznamy přednášek!

Petr Klobás – pd/forms

Petr nám ukázal, že knihovna poskytuje nástroje, pomocí kterých je možné zaregistrovat vlastní validační pravidla do Nette\Forms a navíc poskytuje podporu pro live, měkkou a ajaxovou validaci, které lze zaregistrovat v PHP kódu. Řešení vychází z nativní podpory Nette pro custom validační pravidla, ale nespoléhá ani nekopíruje interní quirks Nette frameworku.

Tomáš Kozák – Úvod do monitoringu

Na Tomášově přednášce jsme se proletěli světem monitoringu. Od teorie (push/pull), přes ukázku Datadogu / New Relicu / Promethea, až po představení APM a jak se dá v Datadogu použít distributed tracing.

Jiří Pudil – Za hranicemi DateTime

S datem a časem nějakým způsobem pracuje snad každá webová aplikace. Jenže čas není tak přímočarý a už vůbec ne tak jednoduchý, jak si většina vývojářů myslí, a standardní API ve webových jazycích situaci zrovna neulehčují. Na Jiřího přednášce jsme se zamysleli nad různými koncepty času a ukázali si, jak k nim v PHP přistupovat robustnějším způsobem, který nám už nikdy nedovolí udělat v čase chybu.

Nenech si ujít příští sraz naživo

Pustit si doma záznamy z přednášek je fajn, atmosféře péhápkářského srazu se ale nic nevyrovná! Připoj se k naší skupině Péhápkaři Brno na Meetupu a budeš o každé akci vědět jako první. Ještě jsi u nás nebyl? Podívej se, jak to vypadalo na minulých srazech a nastuduj cestu, jak se k nám dostat.

Meetup logo

Nenechte si ujít další Péhápkaře, připojte se k naší komunitě na Meetupu a žádná akce vám neuteče.

Chtěl bys u nás mít vlastní přednášku? Ozvi se nám na mail: vaclav.cevela@peckadesign.cz nebo na Slacku Péhápkařů @spamer.

Uvidíme se na příštím srazu?

Petr a jeho pd/forms.
Vaškův provizorní řečnický pult.
Berte si!

Sdílet na facebooku anebo twitteru

Zpět nahoru