Péhápkaři Brno: 37. sraz přátel PHP – 23. 3. 2022

Development

Měsíc uběhl jako voda a ve středu 23. 3. jsme tu měli další, tentokrát už 37. sraz Péhápkařů. Jako první vystoupil Milan Otáhal, který prozradil, jak jsme se vypořádali s omezenými prostředky serverů. Druhá přednáška patřila Filipu Procházkovi, který nám poradil, jak vytěžit maximum z AWS. Na závěr jsme si povídali o novinkách v Nette 4 a soutěžili o naše nejnovější dev triko.

Milan Otáhal – Jak jsme se vypořádali s „omezenými“ prostředky?

Do jisté míry lze sice navyšovat prostředky serverů, ale vše má své hranice. S Milanem jsme se podívali na to, jak jsme pomocí momentálně produkčně nasazených technologií a jednoduchého commandu eliminovali počet nicnedělajících a naprázdno běžících consumerů na minimum.

Filip Procházka – AWS 101

Využívat AWS jen jako modernější klikátko na VPSky je rychlá cesta k bankrotu s minimem výhod. Na Filipově přednášce jsme si prošli základní AWS služby, které jsou potřeba, když chcete začít stavět Cloud Native aplikace v AWS seriózně, běžet v Dockeru a těžit z výhod managed infrastruktury.

Diskuze/Soutěž o triko – Na co se těšíš v Nette 4

Téma posledního bloku byla chystaná nová verze Nette a soupis hlavních vylepšení, který je na fóru https://forum.nette.org/cs/35089-blizi-se-nette-4-zakladni-informace. Povídali jsme si o tom, na co se nejvíce těšíte a zasoutěžili jsme si o naše nejnovější dev triko.

Nenech si ujít příští sraz naživo

Pustit si doma záznamy z přednášek je fajn, atmosféře péhápkářského srazu se ale nic nevyrovná! Připoj se k naší skupině Péhápkaři Brno na Meetupu a budeš o každé akci vědět jako první. Ještě jsi u nás nebyl? Podívej se, jak to vypadalo na minulých srazech a nastuduj cestu, jak se k nám dostat.

Meetup logo

Nenechte si ujít další Péhápkaře, připojte se k naší komunitě na Meetupu a žádná akce vám neuteče.

Chtěl bys u nás mít vlastní přednášku? Ozvi se nám na mail: vaclav.cevela@peckadesign.cz nebo na Slacku Péhápkařů @spamer.

Uvidíme se na příštím srazu?

Potěšila nás hojná účast.
Tentokrát byla i prohlídka PeckaHousu.
A po té člověku vyhládne.

Sdílet na facebooku anebo twitteru

Zpět nahoru