Péhápkaři Brno: 34. sraz přátel PHP – 26. 2. 2020

Development

Suchý únor ≠ suchý line-up 34. Srazu Péhápkařů! Jakub Englický nás přesvědčil, že orchestrace a automatizace není záležitostí pouze velkých projektů a ukázal nám, jak v případě menších projektů postupovat. Druhá přednáška byla hravá! Honza Černý nám představil svou karetní hru Deploy or Die a podělil se o příběh, který se za vývojem hry skrývá. Ani poslední místo za řečnickým pultem nezůstalo prázdné – Matouš Němec nás nechal nahlédnout pod pokličku vývoje Nette pluginů pro PHPStorm.

Jakub Englický – Swarmpit: orchestruj Docker kontejnery za pár minut jako šampión

Na 34. srazu Péhápkařů si dal Kuba Englický za cíl přesvědčit nás, že orchestrace a automatizace nepatří jen na velké projekty, ale lze využít i na ty nejmenší weby. Podařilo se mu to? Podívejte se na záznam přednášky!

Honza Černý – Deploy or Die

Začalo to myšlenkou u piva, že vývojáři nemají svoji vlastní hru. A že je to škoda, když svoji hru mají všemožná zvířata, historické postavy, smyšlené postavy, postavy z budoucnosti nebo třeba koťátka. Honza nám na 34. srazu představil svou novou karetní hru Deploy or Die a prozradil, jak hra vznikala.

Matouš Němec – Vývoj Nette pluginů pro PHPStorm

Matouš se zabývá rozvojem pluginů v PHPStormu. Plugin Latte má novinek celou řadu, jistá dávka pozornosti se ale dostala i Neonu a Testeru. Na srazu nám prozradil, co nového nás čeká a jak vývoj pluginů do PHPStormu probíhá.

Nenech si ujít příští sraz naživo

Pustit si doma záznamy z přednášek je fajn, atmosféře péhápkářského srazu se ale nic nevyrovná! Připoj se k naší skupině Péhápkaři Brno na Meetupu a budeš o každé akci vědět jako první. Ještě jsi u nás nebyl? Podívej se, jak to vypadalo na minulých srazech a nastuduj cestu, jak se k nám dostat.

Meetup logo

Nenechte si ujít další Péhápkaře, připojte se k naší komunitě na Meetupu a žádná akce vám neuteče.

Chtěl bys u nás mít vlastní přednášku? Ozvi se nám na mail: vaclav.cevela@peckadesign.cz nebo na Slacku Péhápkařů @spamer.

Uvidíme se na příštím srazu?

Václav Čevela zahajuje 34. sraz
Na Péhápkaře zavítal i David Grudl
Honza Černý se posilňuje na svou přednášku

Sdílet na facebooku anebo twitteru

Zpět nahoru