Máme novou firemní identitu

PeckaLife

Po 17 letech jsme se rozhodli změnit naši firemní identitu a web, který jsme si nadělili jako vánoční dárek. A jak to celé dopadlo?

Staré logo, které jsme používali od roku 2001 a které v sobě ještě neslo stopy šipky z HTML kódu, jsme měli rádi – za ty roky se nám dostalo pod kůži. Ale přeci jen jsme už cítili, že je potřeba vyznění značky změnit.

Nové a staré logo PeckaDesign
Nové a staré logo PeckaDesign

Protože dělat něco pro nás samotné je vždy tou nejtěžší zakázkou (agentury, které si stejně jako my samy dělají web ví, o čem mluvím) rozhodli jsme se novou identitu zadat specializovanému grafickému studiu. Volba padla na brněnský Artishock, se kterým jsme měli dobré zkušenosti už při změně identity naší sesterské firmy DesignVille.

Namísto faceliftu jsme se nakonec rozhodli pro kompletní „restart“ identity. Nová identita je minimalistická, postavená na výrazné typografii písma Attribute Text od typografa Erika Spiekermanna. Toto neproporcionální písmo bylo vybráno záměrně, aby připomínalo font zdrojového kódu používaného při vývoji aplikací. To je totiž to, čemu se v současnosti nejvíce věnujeme a co nás nejvíce charakterizuje.

Nový font PeckaDesign Attribute Text
Nové písmo Attribute Text a jeho autor, Erik Spiekermann

Samotný grafický symbol v logu je prolnutí písmen P a D, což je samozřejmě zkratka našeho jména „PeckaDesign“. Čtvereček, který po prolnutí písmen zůstal připomíná pixel, kterým opět zdůrazňujeme naši digitální DNA.

Barevně celá identita stojí na výrazné červené barvě (my ji tady v Pecce říkáme „humrová“) v kombinaci s bílou, šedou nebo antracitovou.

Identitu jsme chtěli pojmout kompletně, proto studio Artishock vše rozvedlo do mnoha aplikací. Kromě klasických záležitostí jako vizitky a hlavičkový papír máme i nová trička, mikiny, navigační systém v našich kancelářích i návrh firemního letadla (až bude).

Nový dopis a blok
Aplikace nové identity v tiskovinách
Vizitky PeckaDesign
Aplikace na vizitkách
Pecka kelímek a plakát
Další varianty aplikací
Navigační ikony v PeckaDesign
Ikony navigačního systému v PeckaHouse
Letadlo PeckaDesign
Na firemní letadlo jsme připraveni

Speciální pozornost byla věnována vyznění offline náborové kampaně, kterou máme v plánu realizovat v příštím roce.

Rollup
Ukázka náborové kampaně

A takto vypadá nové logo na našem „PeckaHouse“. V noci svítí, tak nám dělá velkou radost ;-)

PeckaHouse
PeckaHouse po setmění

 

Sdílet na facebooku anebo twitteru

Zpět nahoru