Weby od PeckaDesign zopakovaly úspěch v soutěži WebTop100

Business

V prestižní soutěži WebTop100 2008 získaly weby od PeckaDesign řadu ocenění, čímž předčily i mimořádně úspěšný loňský ročník soutěže.

Soutěž WebTop100 považujeme díky její historii i principu hodnocení webů za jednu z nejprestižnějších a nejvíce vypovídajících soutěží, ve které můžeme srovnat naši práci s konkurencí. Na rozdíl od jiných soutěží zde weby hodnotí podle různorodých kritérií odborná porota, složená z předních odborníků na marketing, grafiku i technické řešení. Soutěž vyhodnocuje weby podle oborového zařazení, v celkem 11 kategoriích.

V kategorii o nejlepší e-shop zvítězila ve velmi silné konkurenci nová verze internetového obchodu Megapixel.cz, spuštěná v dubnu 2008. Tento web tak navázal na loňské vítězství svého předchůdce. Nový web se liší nejen novým designem, ale zejména řadou nových funkcí, které pomáhají zákazníkovi vybrat ten správný výrobek. V této kategorii na druhém a třetím místě skončily internetové obchody Baťa.cz a Parfums.cz.

Největší úspěch jsme zaznamenali v kategorii Obchod a prodej, kde se na předních pozicích umístily hned dva projekty od PeckaDesign. Na prvním místě skončila opět nová verze webu outletového obchodního centra Freeport outlet Hatě, spuštěná v květnu 2008. Na druhé pozici se umístil originální, nekomerční web plný uživatelských recenzí Mr.Tester, který provozuje firma Almex, s.r.o.

Náš vlastní, firemní web PeckaDesign.cz, si v soutěži vedl neméně dobře. Také obhájil své vítězství z předchozího ročníku a umístil se na první pozici v oborové kategorii Telekomunikace a IT. Zde porazil weby společností T-Mobile, AVG Technologies, či GTS Novera.

Úspěch v prestižní soutěži Web Top100 komentuje Michal Horák, ředitel společnosti PeckaDesign: „Letošního úspěchu si velmi vážím nejen pro to, že obhájit je vždy těžší než zvítězit. Na tomto ročníku byla myslím oproti loňsku i větší konkurence. Řada z projektů, které se soutěže zúčastnily, je zpracována opravdu vynikajícím způsobem, kterým nemám co vytknout. To mě velmi těší, protože to znamená, že náš obor se čím dál více profesionalizuje a vyvíjí tím správným směrem. Nejen v našem oboru je důležité mít konkurenci, které si budeme vážit a se kterou se budeme rádi poměřovat třeba právě při takovýchto soutěžích.“.

Vyhlášení výsledků sedmého ročníku projektu Web Top100 a také slavnostní předání cen proběhlo 30. října 2008 v klubu PACHA v Praze.

Další informace o výsledcích WebTop100 2008:

Zpět nahoru